Teslić: Šahovski klub “MAT” novi prvoligaš

Načelnik opštine Teslić Milan Miličević razgovarao je sa predstavnicima Šahovskog kluba “Mat”.

Od 28. do 31. jula održano je takmičenje Druge šahovske lige Republike Srpske u seniorskoj konkurenciji na kojem je prvo mjesto osvojila ekipa šahovskog kluba “Mat” Teslić sa osvojenih 17 meč bodova i 46,5 poena.

Miličević je rekao da je prijem organizovan kao znak podrške šahistima na uspjehu, koji je jedan u nizu koje je ovaj klub ostvario u proteklom periodu.
“Ovo je još jedan veliki uspjeh teslićkog sporta. Zahvaljujući kontinuiranom i predanom radu šahisti postižu izuzetne rezultate. Ovo je dobra prilika da se promoviše njihov rad, uspjeh i da se animiraju mladi ljudi da se bave šahom i u drugim sportovima jer je to jedini put pravilnog razvoja mladog čovjeka.

U ime Opštinske uprave podrška svim sportskim klubovima koji postižu značajne rezultate i koji rade sa mladim ljudima
” – rekao je Miličević.

Predsjednik teslićkog šahovskog kluba Borislav Predojević rekao je da je Miličevićev gest veliki podstrek za ovaj klub, te je izrazio zahvalnost za podršku.

Šahovski klub “Mat” je nastupao u sljedećem sastavu, prva tabla internacionalni majstor Nenezić Marko, druga tabla Lipovčić Marko, treća tabla FIDE majstor Simić Željko, četvrta tabla Đurić Nebojša, peta tabla Trivunović Vlado, šesta tabla Radešić Saša, rezerve Trkulja Stefan, Babić Mićo, Blagojević Rade, Ignjić Božan.