Travnik: Bosanska ulica se pretvara u pješačku zonu

U maloj sali Općine Travnik održana je press konferencija u vezi eventualnog zatvaranja Bosanske ulice.

Naime, na osnovu inicijative vijećnika Općinskog Vijeća Travnik, Mjesne zajednice „Centar“ i niza nevladinih organizacija, općinska administracija pokreće aktivnosti na zatvaranju Bosanske ulice za saobraćaj, odnosno pretvaranje iste u pješačku zonu, prenosi travnik.ba.

Juče je u maloj sali Općine Travnik održavana press konferencija u vezi eventualnog zatvaranja Bosanske ulice. Naime, na osnovu inicijative vijećnika Općinskog Vijeća Travnik, Mjesne zajednice „Centar“ i niza nevladinih organizacija, općinska administracija pokreće aktivnosti na zatvaranju Bosanske ulice za saobraćaj,odnosno pretvaranje iste u pješačku zonu.

Za sve privredne subjekte locirane duž Bosanske ulice (od Tarabovca do Općinskog suda) bilo bi omogućeno dostavljanje robe u određenim dnevnim terminima.

“Smatram da su rekonstrukcijom ulice Erika Brandisa stvoreni uslovi za realizaciju podnešenih inicijativa. Također, uvjeren sam da bi se realizacijom ovog projekta povećala sigurnost pješaka, posebno djece, starijih osoba i osoba sa invaliditetom, smanjila zagađenost od izduvnih gasova, poboljšalo poslovanje privrednih subjekata u Bosanskoj ulici i olakšalo snadbjevanje i servisne usluge te obogatila turistička ponuda općine Travnik,” objavio je na fb načelnik Admir Hadžiemrić.