Trebinje: Najbolji učenici na prijemu kod gradonačelnika Ćurića

Gradonačelnik Mirko Ćurić upriličio je prijem za 44 učenika srednjih škola koji su proglašeni za đake generacije, imaoci su Vukove diplome ili su ostvarili odličan uspjeh tokom sve četiri godine školovanja i koji su osvojili jedno od prva tri mjesta na republičkim takmičenjima.

Ćurić je budućim studentima poželio uspjeh na prijemnim ispitima, navodeći da Grad cijeni i poštuje njihov trud i rad koji su postigli tokom srednje škole.

„Iz tog razloga danas smo ovim mladim ljudima uručili skromne poklone. Pet učenika generacije dobiće po knjigu i 300 KM, imaoci Vukove diplome biće nagrađeni sa knjigom i 250 KM, učenici koji su tokom sve četiri godine ostvarili odličan uspjeh dobiće po 100 KM, dok će oni koji su postigli uspjeh na republičkom takmičenju dobiti od 50 do 150 KM u zavisnosti od toga da li su osvojili prvo, drugo ili treće mjesto“, rekao je Ćurić.

On je istakao da mu je drago što su se učenici odazvali prijemu, vjerujući da će i na fakultetima koje upišu postići dobre rezultate i nakon školovanja svojim znanjem i vještinama doprinijeti razvoju Trebinja i Republike Srpske.

Nataša Kašiković je završila Gimnaziju „Jovan Dučić“ i imalac je Vukove diplome.

„Prijem kod gradonačelnika je veliki podsticaj za mene, a vjerujem i za sve nas koji smo danas ovdje. Planiram da nastavim svoje dalje školovanje u Novom Sadu na FTN-u na smjeru za softversko inženjerstvo i da sutra svoju karijeru gradim u Trebinju“, rekla je Nataša.

Filip Tamindžija je, takođe, završio trebinjsku Gimnaziju sa odličnim uspjehom.

„Za odličan uspjeh treba dosta rada i truda. Planiram da upišem FTN u Novom Sadu, smjer energetika“, naveo je Tamindžija.