Trebinje: U Petrovom polju otvorena ambulanta porodične medicine

U prostorijama mjesne zajednice Petrovo Polje otvorena je ambulanta porodične medicine Doma zdravlja Trebinje, koja će stanovnicima ove mjesne zajednice omogućiti brže i lakše dobijanje usluga primarne zdravstvene zaštite.

Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić rekao je da je ovaj objekat renoviran prije više od godinu dana, ali da je zbog pandemije virusa korona tek sada otvorena ambulanta.

„Planirano je da ambulanta radi ponedjeljkom i četvrtkom od 7.00 do 10.00 časova, gdje nisu potrebna ranija zakazivanja“, istakao je Ćurić.

Direktor trebinjskog Doma zdravlja Maja Mićunović istakla je da će svi korisnici prava na zdravstvenu zaštitu, osim usluga koje mogu dobiti u novootvorenoj ambulanti u Petrovom Polju, moći će da ostvare pravo i u ambulanti porodične medicine u Domu zdravlja, u kojoj su to i do sada činili.

U ovoj mjesnoj zajednici živi preko 1.500 stanovnika, pa će otvaranje ambulante omogućiti potrebnu zdravstvenu zaštitu, tako da neće morati da dolaze u Trebinje radi najosnovnijih ljekarskih pregleda.