Uručena donacija Domu zdravlja Ilidža

Načelnik Općine Ilidža Nermin Muzur, zbog iskazane potrebe Doma zdravlja Ilidža,  uručio je donaciju određene količine dezinfekcionih sredstava kao podršku radu ove ustanove.

„Ljekari i medicinsko osoblje su podnijeli najveći teret od pojave pandemije i bili su na prvom frontu borbe protiv koronavirusa. Dezinfekciona sredstva koja smo uručili danas Domu zdravlja Ilidža simbolična su donacija, ali se nadamo da će pomoći ovoj ustanovi u njihovom radu. Svi želimo da se pandemija što prije završi, a Općina će i dalje nastaviti pomagati ustanove koje su u funkciji čuvanja zdravlja građana,“ izjavio je načelnik Muzur.

Direktorica Doma zdravlja Ilidža, Džana Šačić, zahvalila je Općini Ilidža na kontinuiranoj podršci ovoj ustanovi, kazavši da Općina Ilidža kroz zajedničku saradnju i podršku jeste jedan od veoma bitnih partnera u poduzimanju aktivnosti na suzbijanju COVID-19.

„Još jednom apelujemo na građane da se pridržavaju svih propisanih mjera kako bi zaštitili sebe i svoje najdraže, te kako bi svi zajedno zaustavili širenje virusa,“ izjavio je načelnik Muzur.

(Izvor:opcinailidza.ba)