Za projekte iz oblasti kulture i organizacija civilnog društva Grad Bihać izdvojio 55.000 KM

Grad Bihać sastanak

Bihaćki gradonačelnik Šuhret Fazlić prisustvovao je danas početku realizacije projekta „Kurs znakovnog jezika – stepen III i IV“ kojeg i ove godine realizira Udruženje gluhih i nagluhih Bihać. Ovaj projekat Grad Bihać podržavao je i prethodnih godina a i ove godine kroz javni poziv za organizacije civilnog društva Grad Bihać izdvojio je 2.350 KM za nastavak kursa.

Kako je istakao gradonačelnik Fazlić u budžetu Grada za 2020. godinu osigurano je 15.000 KM za projekte u oblasti kulture, dok je za projekte organizacija civilnog društva osigurano 40.000 KM.

„Ove godine osigurali smo 55.000 KM za 17 projekata iz oblasti organizacija civilnog društva i 11 projekata iz oblasti kulture i svi oni su zadovoljili kriterije koje smo pred njih postavili u okviru javnog poziva. Ovo je nastavak naše priče da kroz javne pozive i doboro osmišljene projekte podržavamo naša udruženja i uz sredstva koja smo osigurali za mlade kroz strat up projekte i ove godine smo uistinu podržali izuzetno dobre projekte a jedan od njih je i kurs znakovnog jezika“ – kazao je gradonačelnik Fazlić.

Kada su u pitanju projekti organizacija civilnog društva, novčanu podršku dobili su Udruženje „Žene sa Une“, CEI „Nahla“ Bihać, Turistički klaster „Una Sana“, UD „Fenix“ Bihać, BBK “ Daj Krug“, Humanitarna organizacija „Alfa“, Udruženje za razvoj internet kulture „Fenix“, Udruženje ABC, Centar za održivi razvoj „COR“, Udruženje gluhih i nagluhih Bihać, Udruženje distrofičara Bihać, Muzička organizacija „Soundkeppers“, Udruženje slijepih građana USK-a, Udruženje djece i omladine oboljele od dijabetesa USK-a, Udruženje bodybilding i fitnes sporta „Reflex“, Udruženje za zaštitu okoliša „Step“ i Udruženje „UABNOR-a”.

Sredstva za projekte u oblasti kulture dobili su Udruženje „ ABC“, KUD „Bedem“, Udruženje “ART – LAB” , Udruženje ART – LAB Bihać, Udruženje za afirmaciju kulture i umjetnosti „BEL CANTO, UG „ Gradski ženski hor Bihać“, Bihaćka gradska inicijativa, UG „KUN“, Ansambl „Prijatelji sa Une“, Udruženje muzička organizacija “Soundkeepers” i UG „Bubamar“.